TEVBE SURESİ 2. Ayeti Muhammed Esed Meali
Son iki âyet hariç Medine döneminde, Peygamber Efendimizin irtihaline yakın bir zamanda inmiştir. 129 âyettir. Sûre, adını Allah’ın kullarının tövbesini kabul edeceğini bildirdiği 104. âyetten almıştır. İlk âyette geçen “berâet” kelimesinden dolayı sûreye Berâe sûresi adı da verilmiştir. Başında besmele olmayan tek sûredir.
فَسِيحُواْ فِي الأَرْضِ أَرْبَعَةَ أَشْهُرٍ وَاعْلَمُواْ أَنَّكُمْ غَيْرُ مُعْجِزِي اللّهِ وَأَنَّ اللّهَ مُخْزِي الْكَافِرِينَ ﴿٢﴾
Ayet Transkripsiyonu ve Sade Meali
söz öbeklerinin üzerine farenizi sürükleyerek çevirilerini görebilirsiniz. Çevirileri tablo halinde görmek için buraya tıklayın
Kelime | Türkçe karşılığı |
---|---|
fe | artık |
sîhû | dolaşın, gezin |
fi el ardı | yeryüzünde |
erbeate | dört |
eşhurin | aylar |
va'lemû (ve ı'lemu) | ve biliniz |
enne-kum | siz, ... olduğunuzu |
gayru | başka, değil, dışında (olmaz) |
mu'cizî allâhi | Allah'ı aciz bırakan |
ve enne allâhe | ve Allah'ın ... olduğunu |
muhzî el kâfirîne | kâfirleri alçaltıcı, hor, hakir yapıcı |
Artık yeryüzünde dört ay dolaşın. Ve muhakkak ki siz, Allah’ı aciz bırakamayacağınızı ve Allah’ın kâfirleri alçaltıcı olduğunu biliniz.
TEVBE SURESİ 2. Ayeti Muhammed Esed Meali
(Duyur onlara:) "Yeryüzünde dört ay daha (serbestçe) dolaşın, fakat bilin ki, asla Allahın gözetiminden kaçamazsınız; ve (yine bilin ki,) Allah hakkı tanımaya yanaşmayan kimseleri, er geç utanç içinde bırakacaktır.
Muhammed Esed